USKUTEČNĚNÍ

SETKÁNÍ BÝVALÝCH I SOUČASNÝCH PŘÍSLUŠNÍKŮ SLUŽBY

V ZÁŘÍ - ŘÍJNU 2017
ZÁMYSL
13. února 2017 se sešli v Dobrušce, v restauraci U Jelena, Ing. Rudolf Filip, Ing. Jaroslav Březina, Ing. Karel Vítek, Ing. Karel Raděj a Ing. Josef Peichl, (omluveni plk. gšt. Ing. Jan Marša Ph.D. a Ing. Bohuslav Škvrna). Hlavním smyslem, kromě jiného, byla diskuse k zámyslu uskutečnit setkání, bývalých vojáků, příslušníků služby (dále jen Seminář), které uskutečnit v tomto roce v Brně formou semináře.
O tomto zámyslu byli informováni zástupci Topografického ústavu ASR v Banské Bystrici v prosinci 2016 při jejich návštěvě VGHMÚř, kteří mu vyslovili podporu a ochotu se na setkání podílet v jeho přípravě (distribuci pozvánek a přípravě semináře).
Všichni přítomní podpořili tuto myšlenku s vědomím, že zajištění takové akce nebude lehký úkol.
Setkání by se mělo uskutečnit v Brně, v prostorách Univerzity obrany (UO) na přelomu září – říjen 2017 v některý pátek odpoledne a večer.
Datum Setkání bude stanoven v součinnosti s rektorátem UO, tak aby vyhovoval UO a aby bylo možno zajistit ubytování pro přihlášené účastníky.
Účastníky setkání budou bývalý vojáci, příslušníci vojenské zeměpisné/topografické/ geografické služby, kteří absolvovali učiliště, akademii, univerzitu, či jiný školící program i dalších, kteří sloužili u útvarů a zařízení služby v Čechách a na Slovensku.
Návrh programu semináře (název bude upřesněn dodatečně))

  1. Vystoupení náčelníka Geografické služby AČR
  2. Vystoupení ředitele Topografického ústavu Banská Bystrica ASR
  3. Vystoupení ředitele VGHMÚř k  100. výročí vojenské zeměpisné/topografické/geografické služby
  4. Vystoupení vedoucího Katedry vojenské geografie a meteorologie UO
  5. Odborná přednáška (téma bude zvoleno)
  6. Diskuze
  7. Závěr
  8. Společné setkání v Klubu UO
.
Odborná část se uskuteční v objektu UO na Kounicově ulici (Soudní) Odborná část proběhne v pátek od 14 do 17 hodin.
Společenská část
Společenská část Setkání objednat Klub Na Šumavské v čase od 18 do 22 hodin. Zde zajistit večeři a občerstvení. Společný přípitek a večeře by byla podána zdarma, zaplatila by se z účastnického poplatku. Další občerstvení by si hradil každý sám.
Ubytování v zařízení UO v Brně.

Organizační zabezpečení vyrozumění.
Pozvánky rozeslat e-mailovou poštou, k získání adres využít kontaktní osoby z jednotlivých ročníků topografických učilišť a VAAZ (UO). Distribuci pozvánek pro účastníky ze Slovenska zajistí plk. Ing. Maroš Miškolci. Pro distribuci pozvánek případně využít seznam adres VGHMÚř, který byl vytvořen pro pozvání účastníků setkání při příležitosti 95. výročí vzniku služby.
Obsah pozvánky:
Místo a čas
Termín a způsob přihlášení (do 31. 7. 2017)
Vstupní poplatek (100,- nebo 150,- Kč, na účet Sdružení přátel zeměpisné a povětrnostní služby
(Zaplacení účastnického poplatku bude bráno jako přihláška na Seminář.)
Organizace
K zajištění organizace svolat v březnu 2017 jednání přípravného výboru (N GeoSl AČR, Řed. VGHMÚř, místopředseda Sdružení, zástupce Katedry vojenské geografie a meteorologie, ředitel VÚGTK (zajistí účast případných sponzorů i další). Na jednání stanovit termín a potvrdit předběžně dohodnutý program (předem projednaný s UO).
Jednání tohoto přípravného výboru zajistí místopředseda Sdružení Ing. Karel Vítek ve spolupráci s ředitelem VGHMÚř.
Organizační výbor bude ustanoven na jednání přípravného výboru.

Závěr.
Záměr shrnuje názory a náměty, které odezněly od jednotlivých účastníků na setkání 13. února 2017.v Dobrušce
Tuto informaci rozesílám k vyjádření všem zainteresovaným (kromě UO).
Omlouvám se za případné nepřesnosti. Berte to prosím jako první krok a podnět pro zahájení konkrétních jednání k Semináři.
Vyzývám všechny bývalé i současné příslušníky Služby, aby se aktivně svými připomínkami, náměty a účastí v přípravě zapojili do Organizačního výboru.

Pište na karel.rzy@seznam.cz, nebo vojzesl@seznam.cz, volejte 608 156 417

Zdravím.
Karel Vítek